Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.08.2011. АФОН. Паломницька група на чолі із митрополитом Віссаріоном взяла участь в урочистостях з нагоди престольного свята

9 серпня делегація Руської Православної Церкви відвідала Руський Свято-Пантелеімонів монастир на горі Афон, де взяла участь у святкуваннях на честь святого великомученика і цілителя Пантелеімона, небесного покровителя обителі.
Згідно з рішенням Священного Синоду РПЦ від 27 липня 2011 року (журнал № 79) очолив паломницьку групу митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон. До складу делегації також увійшли архієпископ Хабаровський і Приамурського Ігнатій, єпископ Речицький Леонід та співробітник Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського Патріархату В.В. Мамонов.
Під час паломницької поїздки учасники делегації зустрілися з Протом Афона і членами Священної Епістасіі, відвідали ряд монастирів і скитів Святої Гори, вони також брали участь у богослужіннях в Свято-Пантелеймонівському обителі.
У день святкування пам’яті святого великомученика Пантелеймона митрополит Віссаріон очолив всенічне бдіння і Божественну літургію. За богослужіннями молилися братія монастиря та численні паломники. Потім був звершений хресний хід.
patriarhia.ru