Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.07.2011. КИЇВ. Слово Блаженнішого Митрополита Володимира організаторам, учасникам та гостям Міжнародного Форуму православних жінок

Шановні жінки!
Любі сестри та матері!
Вітаю вас з днем святого рівноапостольного князя Володимира, що настає, та бажаю успіху Міжнародному форуму православних жінок.
У рівноапостольного князя була бабуся, яку всі ми знаємо як святу рівноапостольну княгиню Ольгу.
Віримо, що саме вона своєю молитвою і любов’ю посіяла в душі свого онука зерна святої віри Христової, які через роки принесли плоди сторицею.
Саме завдяки жінкам – сповідницям віри наша Церква пережила богоборчу добу войовничого атеїзму. І тепер діти і онуки цих жінок є архієреями і пастирями нашої Церкви, її сьогоденням і майбутнім.
Служіння жінки в Церкві є особливим, важливим і неповторним. Ви є нащадками служіння жон-мироносиць та святих рівноапостольних жінок: цариці Єлени, княгині Ольги та рівноапостольної Ніни.
Впевнений, що ви є достойними послідовницями святих жон-мироносиць, які жертовно служили Христу і Його Церкві та першими почули звістку про Воскресіння Христове.
Несіть Благу звістку про Христа людям, виховуйте своїх дітей і онуків у дусі любові до Бога і ближнього, моліться Богові та Його Пречистій Матері і Приснодіві Марії.
І хай Господь благословить усіх вас, ваші родини, ваших дітей і онуків та дарує вам сил бути сучасними мироносицями.

27 липня 2011 р., м. Київ
+ ВОЛОДИМИР
Митрополит Київський і всієї України,
Предстоятель Української Православної Церкви