Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.07.2011. КИЇВ. У Києво-Печерській Лаврі проходить чергове Засідання Священного Синоду Руської Православної Церкви

27 липня в Синодальному залі Київської Митрополії в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі під головуванням Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила триває чергове засідання Священного Синоду Руської Православної Церкви.
Постійними членами Священного Синоду є: Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Володимир, митрополит Санкт-Петербурзький і Ладозький Володимир, митрополит Мінський і Слуцький Філарет, Патріарший екзарх всієї Білорусі, митрополит Крутицький і Коломенський Ювеналій, митрополит Кишинівський і всієї Молдови Володимир, митрополит Саранський і Мордовський Варсонофій, митрополит Волоколамський Іларіон.
До участі в засіданнях літньої сесії (березень-серпень 2011 року) також запрошені: митрополит Луганський і Алчевський Іоанникій, архієпископ Берлінський і Германський Феофан, архієпископ Петрозаводський і Карельський Мануїл, архієпископ Астраханський і Єнотаєвський Іона, архієпископ Томський і Асіновський Ростислав.
Перед початком засідання Святіший Патріарх Кирил звернувся до членів Синоду та акредитованим представникам ЗМІ з коротким вітальним словом. Предстоятель Руської Церкви висловив особливу радість, що чергове засідання Синоду знову проходить в стінах Києво-Печерської лаври, поблизу нетлінних мощей преподобних отців Києво-Печерських.
Серед іншого, було заслухано повідомлення Блаженнійшого Митрополита Володимира про Ювілейний Собор УПЦ, який відбувся в липні ц.р.