Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.07.2011. КИЇВ. Єпископ Іларій мав зустріч із кардиналом Барселони

За благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира 18 липня у резиденції Митрополита у Києво-Печерській Лаврі єпископ Макарівський Іларій зустрівся з архієпископом Барселони кардиналом Луїсом Мартінесом Сісташем.
Під час бесіди кардинал розповів про допомогу, яку надає Католицька Церква Іспанії українським православним заробітчанам, надаючи свої храми для звершення православних богослужінь. У свою чергу ректор Барселонської духовної семінарії о. Хосеп Марія Турулль Ґарріґа, який супроводжував кардинала Сісташа, розповів про систему духовної і богословської освіти в цій країні.
Єпископ Іларій подякував кардиналу Сісташу за згадану допомогу й розповів про стан відносин між православними й греко-католиками в Україні.
На завершення зустрічі кардинал Сісташ подарував владиці Іларію книгу з історією та ілюстраціями відомого кафедрального собору «Саґрада Фамілія», що знаходиться в Барселоні та був створений за проектом видатного архітектора Ґауді.
Єпископ Іларій від імені Блаженнішого Митрополита Володимира передав в дар кардиналу ікону Божої Матері «Нерушима стіна» та Святе Євангеліє українською мовою, видане Видавничим Відділом Української Православної Церкви.
У зустрічі також взяли участь секретар ВЗЦЗ УПЦ протоієрей Миколай Данилевич, проректор КДАіС з дослідницької роботи В. В. Бурега, співробітники ВЗЦЗ УПЦ М. Сергієвський та А. Кобилецький.