Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.07.2011. ЗАПОРІЖЖЯ. Керуючий єпархією відзначив 40-річчя від Дня народження

12 липня керуючий Запорізькою єпархією архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука відзначив 40-річчя від Дня народження.
У цей день в кафедральному Свято-Покровському соборі міста Запоріжжя було звершено Божественну літургію, яку очолив митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон.
Йому співслужили архієпископи: Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, Криворізький і Нікопольський Єфрем, Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, Запорізький і Мелітопольський Лука, Василій (Златолинський), єпископи: Сєверодонецький і Старобільський Агапіт, Туровський і Мозирський Стефан, єпископ Бердянський і Приморський Єлисей, Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, Ніжинський і Прилуцький Іриней, Макарівський Іларій, Васильківський Пантелеімон, Дніпродзержинський і Царичанський Володимир.
По закінченні богослужіння, з благословення Блаженнішого Митрпоолита Володимира секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський вручив ювіляру орден Святителя Луки Кримського.
Наостанок, владика Лука подякував усім за теплі слова на його адресу та з нагоди свята святих первоверховних апостолів Петра і Павла і побажав усім здоров’я, Божого благословення, Покрова Цариці Небесної і заступництва святих угодників.