Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.07.2011. ХУСТ.Представники єпархії взяли участь у міжнародному фестивалі по дерев’яним билам

З 4 по 6 липня, представники єпархії прийняли участь у Міжнародному Фестивалі по дерев’яним билам, який проходив у місті Вікторія, Румунія. Керівником групи із Закарпаття був ієрей Геннадій Голубка. До числа групи входили учасники фестивалю Григораш Александра, Трактей Владислав, Грін Георгій, а також ієромонах Пімен (Мацола), Голубка Марина та представник Мукачівської єпархії ієрей Василій Керецман. Фестиваль проходив під керівництвом настоятеля храму святих рівноапостольних Константина і Єлени протопопа Октавіана.
Свої здібності показали діти різних націй: румуни, українці, серби, болгари, молдавани та ін. Вразило те, що традиція користування дерев’яних бил і зараз має велике значення в сусідніх православних державах. Протягом всього року на богослужіння та молитовні зібрання закликають як ударами у дзвони так і стуками по дерев’яних дошках (билах).
Види клепання дуже різноманітні. Кожна нація показала при виступі свої особливості. Незважаючи на те, що в Українській Православній Церкві ця традиція менш розповсюджена, у наших православних храмах дерев’яними билами користуються не так часто як у сусідніх нам державах. Проте діти,які представляли Україну, також показали хороші здібності. Дякуючи одному з учасників Грін Георгію з смт. Солотвино, Україна зайняла друге місце.
Відвідавши Румунію з християнською любов’ю наша група ще раз засвідчила, що хоча наші держави і мають свої кордони, але наші Церкви є єдиними і нероздільними, а всі ми славимо Бога «єдиними устами і єдиним серцем».