Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

08.07.2011. КИЇВ. Сьогодні розпочав роботу Ювілейний Собор Української Православної Церкви

8 липня, о 14.00 в Трапезній палаті Києво-Печерської Лаври під головуванням Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України розпочнеться Ювілейний Собор Української Православної Церкви.
У роботі Собору візьмуть участь всі архієреї та заштатні єпископи УПЦ, голови Синодальних установ і ректори духовних академій і семінарій УПЦ, представники Київської Митрополії, чоловічих і жіночих ставропігійних монастирів, а також по три делегати від кожної єпархії УПЦ: клірик, представник чернецтва та мирянин. Усього, відповідно до даних офіційного сайту Української Православної Церкви, на засіданні будуть присутні 237 осіб.
Подію висвітлюватимуть 37 акредитованих журналістів, працюватиме прес-центр Собору.
В 11.00 перед початком роботи Собору УПЦ в Трапезній палаті храму на честь преподобних Антонія і Феодосія Печерських відбудеться Собор єпископів Української Православної Церкви. Архієрейський Собор УПЦ обговорить зміни до Уставу про управління Української Православної Церкви.
Після завершення роботи Архієрейського Собору розпочнеться реєстрація учасників Собору УПЦ.
Собор розпочнеться молебнем, а після перед учасниками з доповіддю виступить Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир. Після доповіді відбудеться обговорення питань, винесених на порядок денний.
На завершення роботи буде прийнято Ухвалу Ювілейного Собору Української Православної Церкви.
У 17.00 на площі перед Успенським собором розпочнеться Вечірнє богослужіння.