Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.06.2011.КИЇВ. Предстоятель Української Православної Церкви прийняв міністра оборони України

17 червня, у Предстоятельській резиденції у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі відбулась зустріч Блаженнішого Митрополита Володимира з міністром оборони України Михайлом Єжелем.
На зустрічі також були присутні: голова Синодального по відділ по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України архієпископ Львівський і Галицький Августин, а також співробітники відділу та міністерства.
У ході бесіди були обговорені деякі питання співробітництва Української Православної Церкви та Збройних сил України. Зокрема пан міністр торкнувся питання підвищення духовності військовослужбовців та висловив намір про відкриття молитовень у кожній військовій частині. Також Михайло Броніславович позитивно оцінив роботу владики Августина як голови Військового відділу.
У ході зустрічі Блаженніший Владика удостоїв Михайла Єжеля орденом Святого рівноапостольного князя Володимира та побажав Божої допомоги на кожному кроці життя і у трудах на благо Церкви і Батьківщини.
Насамкінець, сторони обмінялися подарунками – Блаженніший Владика подарував гостю ікону Божої Матері «Києво-Печерська», а міністр – модель танку, виготовленого з гільз.