Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.06.2011. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир очолив чин наречення архімандрита Діонісія (Константинова) у єпископа Шепетівського і Славутського

17 червня у залі засіданнь Священного Синоду УПЦ, що при резиденції Предстоятеля Української Православної Церкви у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі, відбулося наречення клірика Київської єпархії архімандрита Діонісія (Константинова) у єпископа Шепетівського і Славутського.
Чин наречення звершив Митрополит Київський і всієї України Володимир у співслужінні митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія, архієпископів: Білоцерківського і Богуславського Митрофана, Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра, Вінницького і Могилів-Подільського Симеона, Криворізького і Нікопольського Єфрема, Бориспільського Антонія, єпископів: Володимир-Волинського і Ковельського Володимира, Макарівського Іларія, Івано-Франківського і Коломийського Пантелеімона, Васильківського Пантелеімона та Конотопського і Глухівського Іосифа.
При нареченні архімандрит Діонісій звернувся до Блаженнішого Митрополита Володимира та архіпастирів, що Йому співслужили, зі ставленицьким словом.
Нагадаємо, що рішення про обрання архімандрита Діонісія (Константинова) у єпископа Шепетівського і Славутського, було ухвалено на засідання Священного Синоду УПЦ 14 червня 2011 року (Журнал № 44).
Архієрейська хіротонія архімандрита Діонісія (Константинова) відбудеться завтра, 18 червня, за Божественною літургією у Трапезному храмі Лаври.