Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.06.2011. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир привітав випускників духовних шкіл

13 червня в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі відбулися урочистості, присвячені XVI-му випуску Київської Духовної Академии і XХ-му Семінарії.
Після Божественної літургії, звершеної в Трапезному храмі, в актовому залі Київської Духовної Академії відбувся урочистий акт, присвячений черговому випуску.
Відкрив зібрання вступним словом ректор КДАіС архієпископ Бориспільський Антоній.
«В ці дні Свята Церква у своїх стихірах оспівує: «Все подає Дух Святий: істочає пророцтва, поставляє священників і собори церковні складає», і в цих словах є життя Церкви. В ці дні ми молитовно відзначаємо День народження історичного шляху нашої Церкви і знаменно, що саме у ці дні Київська духовна академія і семінарія проводжають на шлях пастирського служіння своїх вихованців», — зазначив ректор академії.
Після виступу ректора до випускників звернувся Блаженніший Митрополит Володимир.
«Сердечно вітаю вас із великим святом, змістовним святом, гарним святом на честь Живоначальної Трійці, а особливо сьогодні, коли Церква відзначає День Святого Духа. Без Духа Святого ми не могли б зрозуміти Тайну Божу, Його вчення і тим більше не могли б жити згідно цього вчення, без Духа Святого ми не могли б достойно і праведно робити те, до чого призвані. Преподобний Серафім свідчить про важливість і ставить ціллю життя стягання Духа Святого. В сьогоднішній день я сердечно вітаю вас з цією Животворчою Божественною Силою, яка нехай допомагає кожному із вас, підтримуючи духовно і фізично для великого служіння Святій Церкві Богу і людям.
Випускний день – це свідчення того, що люди не сиділи склавши руки, але щось стяжали доброго для себе і колись зможуть передати іншим. Я дякую всім, хто потрудився і доклав зусиль протягом року, аби пізнати Бога і себе, та навчитися служити Господу і людям.
Вітаючи із днем випуску, зичу рясних успіхів у майбутньому, нехай з вами буде Дух Святий, нехай з вами буде високе розуміння відповідальності перед Богом і людьми, нехай з вами буде натхнення на майбутні часи служити своєму звершенню і допомагати спасінню людей», — сказав Первосвятитель.
Далі Блаженніший Владика відзначив випускників у священному сані богослужбовими нагородами: студентів академії — золотими наперсними хрестами, вихованців семінарії – камилавками.
Також Архіпастир вручив церковні нагороди викладачам Київських духовних шкіл: ордени Святителя Димитрія митрополита Ростовського архімандриту Ярославу (Олексієнку) та Юрію Кострецю, а ордени Почаївської ікони Божої Матері – ієрею Артемію Налапко та Олександру Левко.
В свою чергу, проректор по навчальній частині архімандрит Клімент (Вечеря) підвів підсумки навчального року.
Після цього випускники отримали дипломи, а разом із ними, богословську літературу та свіжі номери видань КДАіС.
Наостанок, старости випускних курсів Семінарії та Академії подякували Блаженннішому Митрополитові Володимиру, архієпископу Антонію і кураторам курсів за багаторічну викладацьку работу із ними та піднесли кожному букет живих квітів.