Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.06.2011. ЛУЦЬК. Люди з вадами слуху та мовлення звершили паломницьку поїздку до Почаєва

З благословення митрополита Луцького і Волинського Ніфонта громада людей з вадами слуху та мовлення звершили паломницьку поїздку до Свято-Успенської Почаївської Лаври, відвідали Свято-Духівський скит та джерело Святої Анни. В перше люди з товариства глухих в кількості в 56 осіб зі священиками паломницькі вирушають до святинь Почаївської Лаври.
Це паломництво – унікальне.
Скільки яскравих вражень подарувала екскурсія Лаврою, особливо тим, у кого це вперше знайомство з монастирем (а таких було більшість). Група уважно «слухала» розповіді життя обителі, кожен мав змогу вклонитися її святиням – стопі Пресвятої Богородиці, Чудотворній Почаївській іконі та мощам преподобних…
…Враження особливі.
Тільки-но покидаючи Лавру, паломники вже думали про наступний приїзд. І якщо піднімалися на Почаївську гору, як екскурсанти, то прощалися як православні паломники.
Дорога додому була радісною та багатою на подарунки: просфори, свята вода, духовна література, іконки, хрестики. Основний подарунок це безкоштовна поїздка автобусом в цю святиню, кошти на цю вражаючу поїздку подарував цим людям владика Нифонт.