Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.06.2011. ВІННИЦЯ. У місті відкривається осередок православних скаутів

На базі недільної школи храму святого мученика Трифона у м. Вінниці буде організовано вінницький осередок православних скаутів. Про це повідомив керівник школи Анатолій Кошевець: «Ідея зріла давно, а одним з її каталізаторів став молодіжний хресний хід, який відбувся 4-5 червня, — він ще раз показав, що молодим людям подобається об’єднуватися навколо конкретних справ».
Рішення про створення саме скаутського осередка було прийнято невипадково. Православний скаутський рух в Україні розвинений на досить високому рівні. У м. Могилів-Подільському діє потужна скаутська організація, яка входить до організації «Православних скаутів України» і бере активну участь у різноманітних молодіжних заходах, які проводяться як на Вінниччини, так у Києві, Криму та в інших регіонах нашої країни.
Керівник Подільського регіонального осередку православних скаутів України матінка Наталія Веселовська разом зі своїми підопічними у понеділок 13 червня приїде до Вінниці, щоб на базі Свято-Трифонівського храму провести перші у місті Скаутські ігри. Проведення цього заходу благословив архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон, котрий благословив також, щоб цей день став Днем народження вінницького осередку православних скаутів.
Організатори Скаутських ігр запрошують до участі у них молодих людей, які хотіли б весело і з користю для душі провести час, а в перспективі, можливо, поповнити ряди членів православного скаутського руху.
8.00 – початок Божественної літургії у Свято-Трифонівському храмі м. Вінниці
11.00 – загальна трапеза учасників.
12.00 – початок Скаутських ігр.
Храм святого мученика Трифона знаходиться на пл. Шкільній (р-н Старого міста)
Координатори проекту:
Лариса Халматова — тел. (067)7935716
Анатолій Кошевець – тел. (098)2792212
м. Наталія Веселовська — тел. (067)9393169
Прес-служба Вінницької єпархії.