Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.06.2011. ЛЬВІВ. Мощі святої Анастасії відвідали місцеві виправні колонії

Коли адміністрація та засуджені установ, що розташовані у Львові дізнались про таку надзвичайну подію, як приїзд мощей святої великомучениці Анастасії Узорішительниці, то вони заклопоталися щоб гідно зустріти молитовну покровительку ув’язнених.
У відділеннях, де проживають засуджені на дошках для оголошень були розміщені повідомлення прес-служби Львівської єпархії про приїзд святині, ікона та житіє святої. Адміністрація потурбувалася тим, щоб територія установи виглядала урочисто, були висаджені квіти на клумбах.
Виправна колонія №30
У ВК-30 для святих мощей приготували намет, під яким встановили спеціальний столик, покритий скатертиною, яку вишили засуджені для особливо урочистих випадків. На плацу перед наметом вишикувались засуджені для зустрічі святині. Архієпископ Августин та архімандрит Герман, насельник Свято-Анастасіїного монастиря (Греція), внесли в установу святиню. Їх зустрічали Начальник Управління Державного Департаменту України з питань виконання покарань у Львівській області генерал-майор міліції Дзюдзь М.С., в.о. заступник начальника з соціально-виховної і психологічної роботи Управління державного Департаменту з виконання покарань у Львівській області майор внутрішньої служби Слопик І.Б., начальник ЛВК-30 майор внутрішньої служби Бринза А.В., офіцери та голова відділу тюремного служіння Львівської єпархії протоієрей Володимир Шарабура. Архієпископ Августин звернувся до присутніх з пастирським словом. Він пояснив чому свята Анастасія Узорішительниця особливо шанується засудженими, розповів, що ця святиня вперше з 17-го століття виїхала за межі Греції. Прикластися до цих святих мощей для віруючих є надзвичайною подією. Після молебна, що його звершив архієпископ Августин, була освячена і прикладена до мощей ікона святої великомучениці Анастасії Узорішительниці, яку поквапились виготовити засуджені до цього дня. Ця ікона буде встановлена у церкві, яка будується на території установи.
Виправна колонія №48
У ВК-48 зустріли святиню хоругвою з зображенням Анастасії Узорішительниці, благоговійно виготовленою засудженими з тюремного простирадла. Начальник установи ВК-48 підполковник внутрішньої служби Швед М.Я., заступник начальника установи з соціально-виховної та психологічної роботи підполковник внутрішньої служби Гром В.М. провели високих гостей до місця, де будуть встановлені мощі і де буде звершуватись молебень. В цій установі плац перед клубом з любов’ю і благоговінням прикрасили деревами у діжках, перенесли іконостас з молитовної кімнати. Перед молебном владика Августин привітав усіх з такою важливою подією – приходом до них мощей Великомучениці. В дар установі архієпископ Августин передав ікону святої великомучениці Анастасії Узорішительниці, яку привезли з Свято-Анастасіївського монастиря і благословили спеціально для тюремної громади.
На знак вдячності ув’язнені обох виправних закладів подарували архімандриту Герману ікони, в кіотах, які вони самостійно виготовили для монастиря. Учасники архієрейського хору супроводжували молебні чудовим співом грецькою мовою.
Усі бажаючі мали змогу прикластися до святині.
Прес-служба Львівської єпархії