Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.05.2011. ХУСТ. Відбувся святковий концерт на честь святих рівноапостольних Мефодія і Кирила

Престольне свято Кирило-Мефодієвського собору у м. Хуст цього року відмічається на високому рівні. Після святкової архієрейської літургії відбувся концерт недільних шкіл Хустської єпархії на честь просвітителів слов‘ян та до дня Пасхи Христової.
Вразила велич таланту керівників недільних шкіл, музичних керівників та особливо вразив талант дітей-учасників. У театралізованих дійствах зображались і велич Великодня і значення святих Кирила і Мефодія. Учасники концерту дуже добре передали велич цих святкових днів. Радісні пісні у виконанні дитячих колективів додали радості до святкового настрою.
Присутні мали можливість почути чудовий спів архієрейського хору кафедрального собору, долучитися до гуцульської «бувальщини» переданої через гумористичну сценку підготовлену учнями недільної школи с. Чорна Тиса Ясінянського благочиння, насолодитися виступом фольклорного ансамблю із с. Буштино, побачити необхідність християнської освіти через театралізовану сценку недільної школи с. Руське Поле Тячівського р-ну, дізнатися про вміст та значення пасхального кошика від учнів недільної школи с. Богдан, які також переробили казку Буратіно на «Буратіно у Хусті» та поставили її на концерті. Надзвичайно енергійним і бадьорим був виступ учнів дитячого будинку м. Тячів «Парасолька».
На закінчення архієпископ Хустський і Виноградівський Марк подякував організатору прот. Николаю Гамаді та учасникам концерту за підтриману ініціативу широко святкувати день пам‘яті святих Мефодія і Кирила. Всі колективи-учасники були відмічені архієрейськими грамотами.
Дякуючи спонсорській підтримці депутата обласної ради Степана Деркача всі групи-учасники поїдуть на паломництво до Свято-Успенської Почаївської Лаври.
Свято просвітителів слов‘ян святих рівноапостольних Мефодія і Кирила запалило вогники благодаті та подяки у серцях учасників і присутніх на богослужінні та концерті.