Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.05.2011. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. В місті відсвяткували 20-ти річний ювілей храму

Ювілей – це завжди дуже приємна і радісна подія. А особливо радісною ця подія стала для жителів мікрорайону Лезнево в місті Хмельницькому, котрі 24 травня відсвяткували ювілей Свято-Покровського храму, який ось уже 20 років поєднує людей з Богом та служить духовним осередком і джерелом духовної життєвої сили цього приходу.
Коли свята Православна Церква вшановує пам’ять рівноапп. Мефодія і Кирила, вчителів Словенских, усі православні віруючі мікрорайону та з міста поспішали до храму, щоб прийняти участь у святкуванні Ювілею з нагоди 20-річниці освячення цього Божого Дому. Також на ювілей прибув і митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, який очолив урочисту Божественну Літургію та подячний молебень.
Митрополиту співслужили настоятель храму протоієрей Мирон Іваницький та священнослужителі храмів міста Хмельницького та району.
По завершенні Літургії, відбувся молебень з Хресним Ходом навколо храму. Після чого до усіх присутніх з архіпастирським словом звернувся митрополит Антоній, в якому привітав усіх присутніх зі святом.
За старанні труди на благо Української Православної Церкви настоятель храму прот. Мирон Іваницький був нагороджений орденом УПЦ Прп. Нестора Літописця ІІ ст., а благодійники та парафіяни храму були удостоєні Архієрейських грамот.