Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.05.2011. МОНАКО. Паломницька група КДА на чолі з архієпископом Бориспільським Антонієм прибула до Франції

На запрошення архієпископа монакського Бернардо Барса і з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира паломницька група на чолі з ректором Київських духовних шкіл архієпископом Бориспільським Антонієм відвідає ряд міст Франції. За час свого перебування хор Київської духовної академії і семінарії виступить з концертною програмою в різних містах Франції.
15 травня, паломницька група прибула в королівство Монако, де для них була проведена екскурсія по різних видатних місцях королівства, після чого в кафедральному соборі, відбулося оголошення вітальні слів. Прозвучали вітальні слова з боку місцевого католицького та православного духовенства. У своєму вітальному слові ректор Київських духовних шкіл архієпископ Бориспільський Антоній, подякував за запрошення і на честь 100-річчя з моменту заснування кафедрального собору, який відзначається цього року, передав у дар книгу про Митрополита Київськомо Володимира.
Далі був відслужений молебень перед десницею святителя і чудотворця Миколая, архієпископа Мир Лікійських, який очолив секретар Вченої ради КДА протоієрей Володимир Коцаба.
Після закінчення молебня владика ректор зустрівся з державним міністром Монако Мішелем Роже. Після зустрічі, архієпископ Антоній залишив запис про свої враження у «Золотій книзі» собору.
Після молебню, хор Київських духовних шкіл під управлінням ігумена Романа (Підлубняка) виступив з концертною програмою. Під час виступу хор виконав різні духовні та світські твори. На концерті були присутні гості та жителі королівства.