Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.05.2011. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Предстоятель УПЦ відвідав єпархію

15 травня в Неділю 4-ту по Пасхці, про рослабленого, Предстоятель УПЦ, Блаженніший Митрополит Володимир відвідав свою малу батьківщину, рідне село Марківці Летичівського району Хмельницької Єпархії, де провів свої дитячі роки.
Цього дня, в селищному храмі в честь Святого Архистратига Михаїла очолив Божественну Літургію. Його Блаженству співслужили митрополити: Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, Вишгородський і Чорнобильський Павел, архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон, духовенство Летичівського благочиння.
Після Літургії Блаженніший Митрополит Володимир з архієреями відвідав місцеве кладовище, де звершив панахиду біля могил своїх батьків та відправив заупокійну літію за воїнами, що поклали своє життя під час оборони Хмельниччини та поховані на цвинтарі, а також пом’янув односельчан, що померли від Голодомору 1932-1933 років.
16 травня в день пам’яті Прп. Феодосія, ігумена Києво-Печерского, Предстоятель УПЦ, Блаженніший Митрополит Володимир відвідав Спасо-Преображенський жіночий монастир у селі Головчинці Летичівського району, в якому звершив Божественну Літургію. Його Блаженству співслужили митрополит Антоній, митрополит Павел та духовенство обителі.
Після богослуження у соборному храмі монастиря Блаженніший Митрополит Володимир привітав присутніх із Христовим Воскресінням та подякував настоятельці й насельницям за їхні труди, які вони несуть на благо Церкви.
Блаженніший Митрополит Володимир усім присутні преподав Святительське благословення та поблагословив кожного святими іконками.
Митрополит Антоній привітав клірика Хмельницької єпархії архімандрита Феодосія (Лукащука), що несе послух в Свято-Преображенському монастирі з Днем Ангела, який в свій час був пострижений в монашество в пам’ять Прп. Феодосія Печрського.