Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.05.2011. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир прийняв групу паломників із Сербії

10 травня, Предстоятель Української Православної Церкви у своїй резиденції у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі прийняв групу паломників з Сербії на чолі із директором Патріаршого паломницького бюро «Доброчинство» Драганом Вукічем.
Цього дня прочани завітали до резиденції Блаженнішого Митрополита Володимира аби взяти благословення перед початком паломницької поїздки святинями України.
Звертаючись до гостей, Блаженніший Владика привітав їх у стінах древньої Лаври та відзначив близькість Сербської та Української Церков, яка виражається, в першу чергу, у сповіданні віри та обрядовості. Також Архіпастир поздоровив сербських паломників із святом Пасхи та благословив усіх іконочками Воскресіння Христового. На згадку, Владика Володимир вручив присутнім великодні сувеніри.
Окрім цього, Первосвятитель передав Святішому Патріарху Сербському Іринею великодню писанку та привітання із світлим Христовим Воскресінням.
Наостанок, на прохання Блаженнішого Владики гості виконали пасхальні піснеспіви рідною сербською мовою.
Паломницька поїздка святинями України організована Паломницьким центром Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ у рамкам співробітництва із сербським Патріаршим паломницьким бюро «Доброчинство». За дев’ять днів, паломники з Сербії відвідають святині Київщини та Чернігівщини, а також Свято-Успенську Почаївську Лавру.