Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.05.2011. КИЇВ. Архієпископ Августин привітав ветеранів

ХРИСТОС ВОСКРЕС!
Дорогі ветерани — учасники Великої Вітчизняної війни!
Дорогі брати і сестри!
Щиро вітаю всіх вас зі святом великої Перемоги!
66-та весна зігріває нашу землю, відколи завершилася найбільш кровопролитна війна в історії людства. Мир і спокій запанували на нашій землі. Відтоді виросло декілька поколінь наших сучасників, які не знають жахіття війни; ми молимось і працюємо для порятунку душ наших, на славу Божу, на благо Святій Церкві і на користь Батьківщині. За це ми і донині завдячуємо великій Перемозі.
Перемога у Великій Вітчизняній війні — спільний подвиг і слава наших братерських народів. І як би не тлумачили на догоду політичній ситуації факти нашої історії, 9 травня — День Перемоги — незмінно залишається трагічним і скорботним, але в той же час і світлим святом.
У цей весняний день, осяяний Пасхальною радістю, ми вшановуємо і молитовно поминаємо усіх: і загиблих на фронтах Великої Вітчизняної, і тих, хто, героїчно пройшовши довгими тернистими бойовими шляхами, повернувся живим, хоч і назавжди обпаленим полум’ям страшної війни.
Сьогодні, коли по всьому світу спалахують вогнища локальних військових дій, як ніколи гостро постає можливість розв’язування нової світової війни. Саме тому вкрай потрібним є нині досвід вашої, дорогі ветерани, безприкладної мужності і християнської жертовності у справі виховання дітей і молоді у дусі патріотизму, самовідданості, жертовності і разом із цим, миролюбства та миротворництва. Через це, зрозуміло, потрібним і затребуваним залишається той живий зв’язок поколінь, хранителями якого ви є. Ми шанобливо схиляємо голови перед вашим великим подвигом і намагатимемося бути гідними нащадками наших батьків, дідів і прадідів!
Від усього серця молитовно бажаю вам, дорогі ветерани, благополуччя, здоров’я і благословенного довголіття.
З глибокою повагою і любов’ю у Христі воскреслому,

†Августин
архієпископ Львівський і Галицький,
Голова Синодального відділу по взаємодії зі Збройними Силами
та іншими військовими формуваннями України