Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.04.2011. КИЇВ. Вікарій Київської Митрополії взяв участь у відкритті пам’ятника пожежним-ліквідаторам аварії на ЧАЕС

25 квітня за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, вікарій Київської Митрополії єпископ Броварський Феодосій представляв Українську Православну Церкву на церемонії відкриття скульптури пам’яті пожежних-ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній станції. Пам’ятник встановлено в Києві, біля будинку Державної інспекції техногенної безпеки України.
Участь у церемонії взяли Міністр МНС Віктор Балога, ліквідатори, ветерани пожежної охорони, колишній керівник Головного управління пожежної охорони МВС України генерал-майор у відставці Пилип Десятников, екс-Міністр МНС України 1999-2002 років Василь Дурдинець.
Від імені Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира єпископ Феодосій привітав присутніх та оголосив Послання Блаженнішого Митрополита Володимира у зв’язку з 25-річчям Чорнобильської катастрофи. На завершення церемонії колишній Міністр МНС Василь Дурдинець та нинішній Міністр МНС Віктор Балога вручили ліквідаторам ключі від автомобілів.