Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.04.2011. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир зустрів Святішого Патріарха Кирила у Києво-Печерській Лаврі

25 квітня розпочався візит Святішого Патріарха Кирила до України. Візит Святішого приурочений вшануванню пам’яті 25-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС.
В аеропорту Бориспіль на приліт Його Святішества чекали Предстоятель Української Православної Церкви Блаженіший Митрополит Володимир. Також Його зустрічали архієреї Української Православної Церкви та священики Київської єпархії, а з боку державної влади – радник Президента України Юрій Богуцький і голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.
Після Святіший Владика відвідав Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру. На площі біля Ближніх Печер Патріарха Кирила зустрічав Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир, митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел, архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан, намісник Києво-Печерської Лаври архієпископ Вишгородський Павел, ректор КДАіС архієпископ Бориспільський Антоній, секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, єпископ Макарівський Іларій, єпископ Яготинський Серафим, а також братія обителі.
По прибутті Патріарх Кирил привітав численну паству, яка зібралася на площі, вічно живими та радісними словами «Христос Воскрес!» Після цілування напрестольного хреста Святішому Владиці, за традицією, насельники монастиря піднесли коровай та букет білих троянд.
Далі Предстоятель Руської Православної Церкви попрямував у Хрестовоздвиженський храм, де приклався до головної святині монастиря — чудотворного образу Успіння Божої Матері.
Потім на площі Ближніх печер Святійший Патріарх Кирило і Блаженніший Митрополит Володимир обмінялися словами привітання.
В ніч з 25 на 26 квітня на території «чорнобильського» Свято-Михайлівського храмового комплексу в Дарницькому районі Києва відправили панахиду за загиблими ліквідаторами аварії та поклали квіти до Меморіального знаку, що на території комплексу.
26 квітня Патріарх відвідає Чорнобиль, де відправить панахиду біля четвертого енергоблоку ЧАЕС і в Іллінському храмі міста. Цього ж дня Cвятіший Патріарх відвідає пацієнтів дитячого відділення Київського інституту раку.
Після о 18-оо Святіший Патріарх Кирил і Блаженніший Митрополит Волождимир відкриють Міжнародну конференцію приурочену вшануванню пам’яті 25-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС.
27 квітня Святіший Патріарх Кирил очолить Божественну Літургію у Києво-Печерській Лаврі.