Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.04.2011. РІВНЕ. Архієпископ Варфоломій отримав лист подяки від Є.Ф. Гузєєва — Генерального консула Росії у м. Львові, та привітав нового консула О.Ю. Астахова

1 квітня закінчився термін перебування Євгена Федоровича Гузєєва на посаді Генерального консула Російської Федерації у м. Львові. Євген Федорович, будучи Генеральним консулом, мав неодноразові зустрічі та бесіди з Архієпископом Рівненським та Острозьким Варфоломієм. Залишаючи м. Львів, Євген Федорович надіслав Архієпископу Варфоломію прощальний лист, з яким ми знайомимо наших відвідувачів (переклад з російської).
Його Високопреосвященству
Високопреосвященнійшому Варфоломію
Архієпископу Рівненському і Острозькому
Ваше Високопреосвященство,
вельмишановний Владико!
Маю честь повідомити Вам, що 31 березня 2011 завершується моє п’ятилітнє перебування на посаді Генерального консула Росії у м. Львові, після чого я повертаюсь на батьківщину, де буду продовжувати свою службу в Міністерстві іноземних справ Російської Федерації. З 01 квітня ц. р. на посаду Генконсула вступає п. Астахов Олег Юрійович.
Щиро радий, що я мав можливість спілкуватися з Вами і внести свою невелику частку у справу зміцнення Православ’я на західноукраїнських землях.
Дякую Вам за те, що протягом всього цього періоду я відчував Вашу благословенну молитовну підтримку.

Від усього серця бажаю Вам, дорогий Владико, довголіття, невичерпної енергії, незмінною і всесильної допомоги Божої у Вашому великотрудному святому служінні.
З повагою,
Генеральний консул
Є.Ф.Гузєєв

Архієпископ Варфоломій зателефонував Євгену Федоровичу і подякував йому за добрі, корисні і братські відносини, які Генеральний консул виявляв по відношенню до духовенства та віруючих Рівненської єпархії Української Православної Церкви. Владика дякував Євгену Федоровичу за ту працю, яку він поклав у зміцнення двох братніх народів, і побажав йому доброго здоров’я й допомоги Божої на новому місці своєї діяльності.
У той же день Архієпископ Варфоломій направив лист на ім’я нового Генерального консула Російської Федерації у м. Львові Астахову Олегу Юрійовичу (переклад з російської).
Генеральному Консулу
Російської Федерації у м. Львові
Астахову Олегу Юрійовичу
Шановний Олег Юрійович.
Від імені духовенства та віруючих Рівненської єпархії Української Православної Церкви сердечно вітаю з призначенням Вас Генеральним Консулом Російської Федерації у м Львові.
Висловлюю надію, що Ваше служіння на дипломатичній ниві буде продовженням тих добрих і корисних справ Вашого попередника — Гузєєва Євгена Федоровича, спрямованих на зміцнення добросусідських відносин двох братніх українського і російського народів, зміцнення православної віри в Західній Україні, миру і згоди. Вірю, що у Вашій особі Православна Церква в Західній Україні знайде доброго і вірного друга, помічника і захисника.
Щиро бажаю Вам доброго здоров’я, щедрої і рясної допомоги Божої у Вашій дипломатичній діяльності, мудрості, довголіття та благополуччя.
Прикликаю на Вашу діяльність Боже благословення.
Щиро
+ Варфоломій
Архієпископ Рівненський і Острозький