Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.04.2011. КИЇВ. Предстоятель Української Православної Церкви освятив капсулу для храму із Луганщини

13 квітня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир прийняв представників опікунської ради храму ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радосте».
Представники опікунської ради храму, що будується в місті Стаханові Луганської області голова опікунської ради архімандрит Діонісій (Тивяков), її секретар Олександр Жученко та благодійник храму Сергій Шахов розповіли Блаженнішому Владиці про проект. Після розповіді сторони підписали пам’ятну грамоту про заснування храму.
Потім Архіпастир у домовій церкві в ім’я святителя Миколая Чудотворця освятив капсулу, що буде закладена в основу храму, та вклав у неї часку мощей священномученика Володимира (Богоявленського) і пам’ятну грамоту.
Первосвятитель побажав присутнім Божої допомоги у здійсненні благої справи.
ДОВІДКА. Храм на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість» зводиться в центрі Стаханова в ознаменування 200-річчя міста, що відзначатиметься 2014 року і в пам’ять воїнів та мирних жітелів, загиблих на фронтах і в концтаборах у роки Великої Вітчизняної Війни, а також загиблих воїнів-афганців та ліквідаторів трагедії на Чорнобильській АЕС й на честь усіх ветеранів, постраждалих і загиблих на трудовому фронті — в рудниках і шахтах. Будівництво ведеться силами мешканців міста і відбувається там, де стояв і був зруйнований за радянських часів храм.