Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.04.2011. КИЇВ. Предстоятель УПЦ прийняв делегацію Англіканської Церкви

12 квітня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир у своїй резиденції в Києво-Печерській Лаврі прийняв делегацію Англіканської Церкви, на чолі єпископом Уейкфілдом Стівеном Платтеном.
Єпископа супроводжували особистий капелан Архієпископа Кентерберійського отець Джонатан Гудуол та член Англікансько-Православної Інтернаціональної Комісії отець Хью Уайбру. Також делегацію супроводжував глава Євангельської баптистської церкви Грузії архієпископ Малхаз Сонгулашвілі.
На заході також були присутні: виконуючий обов’язки голови Відділу Зовнішніх Церковних Зв’язків архієпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, секретар Відділу протоієрей Миколай Данилевич та його співробітники Андрій Кобилецький і Денис Лозінський.
На початку зустрічі Митрополит Володимир відзначив, що діалог між Православною та Англіканською Церквами, який розпочав Святіший Патріарх Сергій (Старогородський), продовжується і розвивається вже протягом багатьох десятиліть.
Голова делегації зауважив, що зустрічається із Блаженнішим Митрополитом Володимиром не вперше. Зокрема, він пригадав першу зустріч, яка відбулася 20 років тому у Москві та слова тоді ще митрополита Ростовського Володимира, який сказав, що «близькість Православної та Англіканської Церков проявляється у близькості їх віри та літургії».
У ході зустрічі також були обговорені актуальні питання церковного життя в Україні та місії Церкви в сучасному суспільстві. Говорячи про сучасну ситуацію в Україні, Предстоятель Української Православної Церкви наголосив: «Нинішнє положення Церкви є тривожним, оскільки православний народ розділений і взагалі розділені християни. Прикро, що у той час, коли ми можемо вільно молитися є така перешкода як розкол. Проте сподіваємося, що в недалекому майбутньому його буде подолано».
Окрім цього сторони обговорили питання церковно-державних відносин у двох країнах – Україні та Англії.
Звертаючись до членів делегації, архієпископ Переяслав-Хмельницький Олександр висловив слова вдячності Архієпископу Кентерберійському за сприяння в презентації Пересопницького Євангелія у Великобританії, яка відбулася в 2008 році.
На завершення гості з Англії подякували Предстоятелю Української Православної Церкви за теплий прийом, після чого сторони обмінялися пам’ятними подарунками.