Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.04.2011. КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Єпископ Феодосій освятив дзвони для малої дзвіниці храму в селищі Калита

9 квітня, в день Похвали Пресвятої Богородиці, вікарій Київської Митрополії УПЦ єпископ Броварський Феодосій звершив Божественну Літургію в храмі на честь святителя Миколая Чудотворця в смт. Калита Броварського благочиння.
Владиці співслужили благочинний району протоієрей Олександр Левчук, настоятель храму протоієрей Петро Слободян, священнослужителі Броварського благочиння. Під час богослужіння владика вимовив проповідь про народну любов до Божої Матері і особливе заступництво Пресвятої Богородиці над усіма нами.
Після Літургії був звершений молебень на освячення 6-ох дзвонів, найбільший з яких важить 170 кілограмів. У кінці молебна єпископ Феодосій звернувся зі словами вдячності до усіх тих, хто своєю посильною участю зробив можливим це важливе для храму придбання.
На згадку про подію і за допомогу в створенні малої дзвіниці орденом Української Православної Церкви Почаївської ікони Божої Матері був нагороджений Голова сільської ради смт. Калити Станіслав Мороз. Після освячення усі присутні цього дня на богослужінні мали можливість подзвонити в новоосвячені дзвони.

Історична довідка
Храм святителя Миколая Чудотворця схожий своєю історією з багатьма іншими храмами Київщини: був побудований в 1905 році, а 1936 року закритий безбожною владою. З німецьким нашестям в 1941 році храм був знову переданий вірянам, а потім, в 1964 році, переобладнаний під клуб, а в 1972 році — під склад. У 1995 році знову переданий церковній громаді, і з цього часу почалося відродження святині. 15 листопада 1999 року храм був освячений Предстоятелем Української Православної Церкви Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Володимиром.