Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.03.2011. ВІННИЦЯ. Четверо архієреїв і більше 40 священиків молилися в Браїлові в день свята на честь Браїлово-Ченстоховської ікони Пресвятої Богородиці

19 березня, в день свята на честь Браїлово-Ченстоховської ікони Пресвятої Богородиці, в Свято-Троїцькому Браїлівському жіночому монастирі відбулися урочистості. На святкування прибули священнослужителі і паломники з різних міст і сіл України. Святкову Божественну Літургію звершив архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон. Владиці співслужили ще троє архієреїв – єпископи: Володимир-Волинський і Ковельський Никодим, Шепетівський і Славутський Володимир та єпископ Ракитнянський Никодим. У богослужінні взяли участь більше сорока священиків, серед яких були настоятелі всіх монастирів Вінницької єпархії.
Головний Свято-Троїцький собор Браїлівської обителі був заповнений паломниками з різних куточків України, котрі приїхали сюди, щоб помолитися перед чудотворним образом Божої Матері, прославленим чудесами,як у давні, так і у теперешні часи.
Про чудесний образ і милість Пресвятої Богородиці до людського роду говорив у своїй проповіді єпископ Ракитнянський Никодим. Архієпископ Симеон також привітав настояте-льницю обителі м. Антонію з сестрами, усіх священиків і паломників з великим святом та побажав, щоб благодатний покров Пресвятої Богородиці завжди перебував над тими, хто вшановує Її у своїх молитвах, добрих справах і благочестивому житті.
Після богослужіння для всіх, хто брав участь усвяткуванні, була накрита святкова трапеза.
Прес-служба Вінницької єпархії