Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.03.2011. РІВНЕ. В Корецькій обителі вшанували «Споручницю грішних»

20 березня, Свято-Троїцький ставропігійний Корецький жіночий монастир молитовно вшановує чудотворний образ Богоматері «Споручниця грішних», який з 1620 року перебуває у святій обителі.
Святкову Всеношну очолив у монастирському храмі архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій. У день свята Божественну Літургію очолив архієпископ Люблінський і Холмський Авель, представник Польської Православної Церкви. Йому співслужили: архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій, єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Никодим, єпископ Шепетівський і Славутський Володимир, єпископ Городницький Олександр, а також духовенство Рівненської єпархії. За Літургією багато прочан приступали до святої Чаші, причащаючись Тіла і Крові Господніх.
Після закінчення святкового молебню архієпископ Авель звернувся до прочан зі словом повчання. Владика Варфоломій сердечно дякував архієпископу Авелю та іншим владикам за участь в урочистостях, за святі молитви, а також привітав матушку ігуменю Рафаїлу, настоятельку святої обителі, сестер монастиря і паломників зі святом, прикликаючи на всіх Боже благословення.
Архієпископ Авель, який вперше брав участь у монастирському богослужінні, сердечно дякував владиці Варфоломію та ігумені Рафаїлі за запрошення взяти участь у монастирських урочистостях. Після закінчення урочистостей архієпископ Варфоломій зачитав усім присутнім телеграму Святійшого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила:
«Сердечно вітаю Преосвященних Владик, Вас, сестер і паломників монастиря з Днем пам’яті шанованої ікони Божої Матері «Споручниця грішних». Державний покров Цариці Небесної нехай перебуває над обителлю Корецькою та всіма Вами. Її молитвами нехай береже Господь Вас в мирі та однодумстві. Прикликаю на Вас і Ваші труди Боже благословення».
Сайт Рівненщина Православна