Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.03.2011. НІЖИН. Жителька Олишівки хоче віддати земельний пай на храм

Ганні Василівні 79 років. Народилася і виросла у селі Кропивне Бахмацького району. «Виросла у безцерковному селі, як бур’ян, — пише Ганна Василівна у листі. — Не знала ні постів, ні гріхів, що за оці гріхи колись доведеться відповідати. …Якщо у селі немає церкви, то це, яку сім’ї немає батька. От я і хочу, щоб у моєму рідному селі збудували святий храм. Там у мене є земельний пай. Я уже чотири роки нічого не отримувала, ні зерна, ні грошей. Хочу, щоб ці гроші пішли у церковний фонд; я писала своїм керівникам, але відповіді не отримала. Я уже стара, дійшла до фінішу, то поки я ще тут, пай віддаю на храм».
Землеупорядниця Кропивненської сільської ради Бахмацького району Валентина Березуєва підтвердила, що у Ганни Шевченко є земельний пай. Він зданий в оренду TOB «Кропив’янське».
— Гроші за використання земельного паю син Ганни Шевченко, Володимир Павленко, отримав на цьому тижні. Це 3,5% від вартості паю, — каже виконуючий обов’язки директора TOB «Кропив’янське» Руслан Салій. — До цього часу ні власниця паю, ні її діти до нас не зверталися. А це син розказав, що мати захворіла, і ми виплатили гроші без затримки.
У Ганни Василівни був передінсультний стан. Гроші необхідні на лікування.
— Отримав гроші за пай за 2008 і 2009 роки, — розказує Володимир Павленко. — Дві тисячі сімсот шістдесят вісім гривень. Продовжив оренду ще на десять років. Мати потроху одужує. Думку про власний внесок у спорудження храму вона не полишила. Церкви є у всіх навколишніх селах. У Южному і Парафіївці Ічнянського району, у Дмитрівці Бахмацького району. У Кропивному під спорудження церкви виділили місце у центрі села, біля магазину.
Кропивненський сільський голова Володимир Ткаченко розказав, що для церкви вже виготовили і зареєстрували проект. Проїжджали по Сумській області, сподобалася церква, і для Кропивного таку захотіли. Виготовлення проекту оплатив директор TOB «Кропив’янське», депутат Бахмацької районної ради Григорій Сапій. Місце планують освятити до Великодня. Освячуватиме керуючий Ніжинською єпархією єпископ Іриней. Споруджуватимуть силами сільгоспвиробника TOB «Кропив’янське» та місцевої громади.
Тамара Кравченко, тижневик «Вісник Ч»