Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.03.2011. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Митрополит Антоній звернувся до учасників наукової конференції присвяченій конституції Пилипа орлика

Шановні організатори та учасники вченого зібрання!
Славна історія нашого козацтва, яке відродилося на Україні більше 20-ти років тому, спонукує усіх до більш ретельного усвідомлення історії Держави й пробуджує прагнення бути схожими життям та вчинками на славетних козаків, які боронили Україну та Православну віру, були патріотами і взірцем мужності, доброчесного життя, правдивості, любові до ближнього і сумлінності у виконанні своїх обов’язків.
Приємно, що
сьогодні вивчення історії козацтва стає темою ось таких поважних вчених зібрань, адже усім відомо: вивчення минулого дає шанси нам не робити згубних помилок у майбутньому.
У новітній історії нашого козацтва важливим, на мій погляд, є те, що українське козацтво сьогодні взяло твердий курс на тісну співпрацю з державними структурами всіх рівнів та Українською Православною Церквою, я переконаний – це принесе користь козакам, Державі і Матері нашій – Церкві Православній!
Сердечно бажаю усім Вам міцного здоров’я, миру, злагоди і усього найкращого! Нехай козацький дух ніколи не згасає і Покров Цариці Небесної буде над усіма Вами!
Неупереджений обмін думками, визначений напрямками роботи конференції, нехай слугує на благо науки та допоможе оцінити внесок українського козацтва у розвиток Держави та становлення Православ’я на Україні!
Усім, хто потрудився над організацією вченого зібрання приношу щиру подяку та закликаю Боже благословення на роботу конференції!
З повагою
Керуючий
Хмельницької єпархії УПЦ
+Антоній,
МИТРОПОЛИТ
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ І СТАРОКОСТЯНТИНІВСЬКИЙ