Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.03.2011. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. В бібліотеці ім. Островського відбулась науково-практична конференція

17 березня в приміщенні Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Островського відбулася науково-практична конференція «Святиня українського народу», на якій досліджувалося значення Пересопницького Євангелія в церковному, культурному та політичному житті Держави.
В роботі вченого зібрання взяли участь викладачі та студенти вищих і середніх навчальних закладів, представники державних установ: управління культури, управління освіти та управління внутрішньої політики Хмельницької облдержадміністрації – усього біля 100 осіб.
За благословенням митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія в роботі конференції взяли участь представники єпархії – протоієрей Олександр Дацюк та протоієрей Сергій Причишин. Священики виступили з доповідями «Культурне та духовне значення факсимільного видання Пересопницького Євангелія» (О.Дацюк) і «Роль давніх мов у теології, філології: традиція і необхідність, історія і сучасність» (С.Причишин).
Доповіді священників викликали активне обговорення. Усі учасники вченого зібрання констатували факт, що духовна сила рукопису стала підґрунтям на користь обрання його символом нашої Держави і того, що Президенти України приймають присягу саме на цьому Святому Євангелії.