Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.03.2011. КИЇВ. Єпископ Васильківський Пантелеімон взяв участь у вшанувані жертв Куренівської катастрофи

12 березня, у столиці пройшли поминальні заходи, присвячені 50-м роковинам Куренівської катастрофи.
За благословенням Предстоятеля УПЦ БлаженнішогоВолодимира, Митрополита Київського і всієї України участь в заході взяв вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Пантелеімон.
Владика Пантелеімон освятив дерев’яний хрест, встановлений громадськістю столиці у пам’ять про загиблих земляків та відправив за ними Заупокійну літію.
У заходах також взяли участь: Віце-прем’єр-міністр України Віктор Тихонов, голова КМДА Олександр Попов, кияни, очевидці трагедії, родичі загиблих.
В 1950 році виконком Київської міської ради ухвалив рішення заповнити Бабин Яр відходами виробництва Петровських цегляних заводів, розташованих поблизу. За 10 років до відрогів Бабиного Яру було намито понад 4 мільйони кубічних метрів ґрунту. Загальна площа намиву склала близько одного квадратного кілометра. Шар намиву сягав 30 метрів.
13 березня 1961 року дамбу прорвало і селевий потік зніс на своєму шляху майже 40 одно- і двоповерхових будинків, два гуртожитки. Внаслідок цього загинуло, за різними даними, від півтора до двох тисяч людей.