Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

08.03.2011. ВІННИЦЯ. В місті розпочався перший фестиваль «Православна Масляна»

5 березня на березі рычки Південного Бугу біля храму блаженної Ксенії Петербурзької розпочався перший вінницький фестиваль «Православна Масляна». Фестиваль організований громадою храму блаженної Ксенії Петербурзької за участі монастирів і храмів Вінницької єпархії та за підтримки підприємців міста.
Початок фестивалю благословив архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон. Владика відслужив молебень, після якого привітав присутніх з потком свята і побажав веселого святкування та смачної масляної.
Разом із тим владика звернув увагу на те, що Сирна седмиця або Масляна, є останнім тижнем, який готує віруючих до Великого посту. В зв’язку із цим під час фестивалю будуть роздаватися листівки, підготовлені єпархіальним управлінням, про значення і правила Великого посту. Останній день масляної, як зауважив владика, — це Прощена неділя, тому архієрей закликав усіх примиритися зі своїми ближніми і дальніми, щоб із чистим серцем прийти до Бога. Владика побажав усім присутнім гарно відсвяткувати, а після закінчення свята, прийти до храму наЧин прощення.
Благословивши людей, владика оглянув дитячі атракціони, встановлені на березі річки та ознайомився з продукцією, представленою на традиційному для Масляної, ярмарку.
Прес-служба Вінницької єпархії