Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

07.03.2011. ЛУЦЬК. Митрополит Ніфонт в гостях у ліцеїстів

2 березня, митрополит Луцький і Волинський Ніфонт відвідав вихованців Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.
Дана зустріч відбулась в контексті багаторічної співпраці Волинської єпархії УПЦ з обласним ліцеєм та в рамкам планового місячника правовиховної роботи ліцею. Обласний ліцей серед основних своїх завдань ставить турботу про сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків. Тому, за проханням керівництва закладу саме учні цієї категорії стали основними учасниками зустрічі з митрополитом. Ліцеїсти привітали владику пісенним виступом та подарували рушник, вишитий власними руками. Далі студенти Волинської духовної семінарії показали театралізовану сцену «Совість». Згідно сценарію вистави два одинадцятикласники роздумують над дорослим життям, в яке вони мимоволі вступають. Та несподівано на цьому шляху знайомляться з «совістю», що намагається показати життя молодої людини, яка вірить у Бога.
По закінчені вистави митрополит Ніфонт звернувся до ліцеїстів з повчальним словом. Розповів про ті проблеми, які огортають молодь, і закликав не боятись труднощів життя. Звичайно, владика, у своєму зверненні, продовжив ідею вистави «Совість» і нагадав, що найважливіше для кожного залишатись при будь-яких «справедливих і несправедливих» обставинах в житті — Людиною. Також владика відповів на численні запитання ліцеїстів. Основною тематикою зустрічі стали питання про духовне життя: як постити, скільки разів прощати ближньому, як правильно готуватись до Причастя та ін. На згадку митрополит подарував духовну літературу для бібліотеки, щоб ліцеїсти могли поглиблювати духовні знання. Варто зазначити, що керівництво закладу особливу увагу приділяє моральному вихованню учнів і як результат спостерігає духовний ріст вихованців. Начальник ліцею полковник Павло Боснюк подякував владиці за повчання, духовну підтримку ліцею, паломницькі поїздки та системне проведення уроків Духовної етики, які понад 10 років проводить прот. Олександр Богданов. Керівник ліцею висловив прохання і надалі проводити подібні зустрічі, залучаючи усіх вихованців ліцею.