Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

07.03.2011. КИЇВ. Блаженніший Митрпоолит Володимир благословив учасників Координаційної ради отаманів Православних козачих організацій України

5 березня, за благословенням Блаженнішого Митрополита Володимира, у Києво-Печерській Лаврі відбулося засідання Координаційної ради отаманів Православних козацьких організації України.
Спочатку в Трапезному храмі Лаври була звершена Божественна Літургія, яку очолив голова Синодального відділу у справах пастирської опіки козацтва і духовно-фізичного виховання молоді єпископ Конотопський і Глухівський Іосиф, за якою отамани козацьких організацій України посповідалися та причастилися Святих Христових Таїн.
Після цього отамани завітали до резиденції Блаженнішого Митрополита Володимира, де отримали Первосвятительське благословення на подальші труди.
Звертаючись до присутніх із напутніми словами, Архіпастир відзначив:
«Я хочу побажати вам того, що було пов’язано із козацтвом з самих перших часів – це такі два крила, як Свята Церква і Батьківщина. Нехай вони віднайдуть місце серед вас і всіх вас поблагословить Господь», — сказав, зокрема, він.
Від імені присутніх слово мав єпископ Іосиф:
«На порядку денному сьогодні стоїть задача прийняти положення про єдність козацтва, єдність під покровом Матері Церкви, під Вашим благословенням трудитися на її захист, а найголовніше, щоби увага кожного козака акцентувалася на кротості, смиренні, любові до Батьківщини і Церкви Христової».
Позакінченні Митрополит Володимир вручив кожному отаману примірник «Нового Завіту».
Після цього в Києво-Печерській обителі відбулися організаційні збори голів козацьких організацій зі всієї України.