Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.03. 2011. ЛУЦЬК. Працівники медіапроектів відзначені нагородами

Керуючий єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт у своєму робочому кабінеті провів зустріч з працівниками медіапроектів Волинської єпархії. На зустрічі були присутні: голова інформаційно-просвітницького відділу єпархії протоієрей Валентин Марчук, редактор медіа проектів єпархії Оксана Лукашук, режисер-монтажу проектів Ангеліна Шабала та журналіст Галина Старцева.
За благословенням Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України владика вручив працівникам інформаційно-просвітницького відділу ордени Почаївської ікони Божої Матері.
Архіпастир побажав творчому колективу інформаційно-просвітницького відділу єпархії і надалі в доброму здоров’ї творити добрі діла для слави Божої.
У відповідь нагороджені подякували за відзнаки та подарували архіпастирю квіти.
Довідка.
В липні 2009 року за благословенням митрополита Ніфонта на місцевому радіо «Луцьк» з’явилася нова духовна радіопередача «Духовні орієнтири». Співавтори медіа проекту голова інформаційно-просвітницького відділу та прес-служби єпархії протоієрей Валентин Марчук та редактор радіо «Луцьк» Юрій Кльоц. Передача звучить на хвилях 107.3 ФМ та 68.48 МгЦ і виходить в ефір кожного четверга, о 20.30. Священик та ведучий в прямому ефірі відповідають на запитання радіослухачів. Основний контингент слухачів – молодь, на яких і спрямовані відповіді священнослужителя. Слід зауважити, що за цей короткий час у програми з’явилась чимала аудиторія, про що свідчить кількість дзвінків під час прямого ефіру.
Також за благословенням керуючого єпархією у Волинському телевізійному просторі транслюється ще одна православна телепередача — «Благодатна купель», яка виходить на телеканалі «Аверс». Раніше лише на волинському телебаченні виходив тележурнал «Дзвони Волині», котрий за сім років свого існування зібрав чимале коло глядачів. Також на Волинському радіо започатковано духовну передачу «Православне слово»