Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.03.2011. КИЇВ. На Подолі відбулося святкування православної Масляної

27 лютого за благословенням Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України та при сприянні благочиння міста Києва в парку біля Свято-Ільїнського храму на Подолі відбулося святкування Православної Масляної.
У святковому заході, яке розпочався коротким молебним співом, взяли участь духовенство й прочани столичних храмів. З вітальним словом до зібрання звернувся настоятель Ільїнського храму, благочинний міста Києва, секретар Київської Митрополії професор протоієрей Віталій Косовський.
Традиційною стала участь у святі Роти Почесної Варти та військового оркестру 8-го навчального центру Державної спеціальної служби транспорту та зв’язку України. Прикрасив акцію дитячий хор Києво-Печерської Лаври, студентів Академії естрадного та циркового мистецтва, а також православних скаутів. Цікава конкурсна програма була представлена педагогічним колективом недільної школи при Свято-Ільїнському храмі. Всеукраїнський благодійний фонд «Дорога майбутнього» запропонував учасникам свята творчу майстерню. Під час свята було роздано близько 3 тисяч бутербродів і 20 тисяч млинців.
Четвертий рік поспіль Свято-Ільїнський храм міста Києва виступає з ініціативою святкування Православної Масляної.