Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.02.2011. НОВА КАХОВКА. Єпархія зустріла свого архіпастиря

19 лютого у єпархію прибув новопризначений правлячий архієрей — єпископ Новокаховський і Генічеський Філарет.
Паства зустріла свого архіпастиря в Свято-Андріївському соборі. Тут було відправлене Всенощне бдіння, за яким владка Філарет співслужив своєму попередникові на Новокаховської єпископу Іоасафу єпископу Кіровоградському і Новомиргородському.
За Богослужінням владика Іоасаф всьому молитовному зібранню представив нового керуючого Новокаховською єпархії — єпископа Філарета, побажавши йому допомоги Божої в подальшому святительському служінні на ниві Христовій.
Владика Філарет подякував єпископа Іоасафа за понесені труди на благо Новокаховської єпархії і запевнив його, як свого наставника та викладача по Київській Духовній Семінарії, що як зіницю ока буде оберігати ввірений йому Святої Матір’ю-Церквою Вертоград Христовий.
20 лютого в Свято-Покровському кафедральному соборі м. Каховка була звершена Божественна літургія, що очолив єпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, у співслужінні єпископа Новокаховського і Генічеського Філарета та благочинних єпархії.
По закінченні богослужіння владика Іоасаф представив народу Божому новопризначеного єпископа Філарета. У своєму слові владика Філарет подякував ввіреній йому Богом пастві за теплий прийом, просячи святих молитов для подальшого свого святительського служіння на богохранимій Таврійської землі.