Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.02.2011. КРИВИЙ РІГ. В свято Стрітення Господнього, відбувся з’їзд молодіжних братств єпархії

15 лютого увесь православний світ відзначав День православної молоді. Офіційно, за благословенням всіх глав помісних Православних Церков, це свято було затверджене у 1992 році на 14-ій асамблеї Всесвітнього Православного Молодіжного Руху «Сіндесмос» (із грецької «сіндесмос» перекладається як «союз»). Таку назву отримало Всесвітнє братство православної молоді, яке було створене у 1953 році у Франції.
За благословенням архієпископа Криворізького і Нікопольського Єфрема криворізька православна молодь відзначає своє свято вже не перший рік. Розпочалися ці зустрічі з ініціативи братства Нікопольського Спасо-Преображенського собору та братства ім. Петра Могили при криворізькому храмі Різдва Пресвятої Богородиці. Останнє традиційно організовує з’їзд та приймає у себе гостей. Цього року прибула молодь із храмів Кривого Рогу, Нікополя та Інгульця. Своїх духовних чад підтримали і священики: протоієрей Миколай Марущак, протоієрей Анатолій Риженко, протоієрей Анатолій Бондар, протоієрей Ігор Кучеров та ієрей Олександр Горовенко. Юні християни знайомилися, розповідали один одному про свою діяльність протягом року, обмінювалися досвідом, співали духовні пісні і просто спілкувалися під час дружньої трапези. А ще на з’їзді ряди братств поповнилися новими братчиками.
Кінцевою метою усіх молодіжних рухів Криворіжжя є підтримка кожної молодої людини, яка приходить до храму, щоб людина не лишилася одинокою і не заблукала на шляху до Христа. А подібні заходи є першою сходинкою до об’єднання усієї православної молоді Криворіжя і створення потужного молодіжного руху для підняття духовності підростаючого покоління.