Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.02.2011. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир висвятив архімандрита в сан єпископа

12 лютого, в день собору вселенських вчителів і святителів Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Златоустого, Блаженніший Митрополит Володимир звершив Божественну Літургію в Трапезному храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Божественну Літургію Блаженніший Митрополит Володимир звершив у співслужінні архієпископів Білоцерківського і Богуславського Митрофана,Вишгородського Павла, Полтавського і Миргородського Филипа, Бориспільського Антонія, Переяслав-Хмельницького Олександра, єпископів: Макарівського Іларія, Олександрійського і Світловодського Антонія, Васильківського Пантелеімона, Дрогобицького Філарета та Броварського Феодосія.
За богослужінням була звершена хіротонія клірика Полтавської єпархії та голови Літургічно-богослужбової комісії при Священному Синоді УПЦ архімандрита Філарета (Звєрєва) у єпископа Новокаховського і Генічеського, згідно рішення Священного Синоду Української Православної Церкви, який відбувся під головуванням Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України 10 лютого 2011 року (журнал №4).
Після відправи Блаженніший Митрополит Володимир звернувся до новохіротонісанного єпископа зі словом настанови та вручив йому архієрейський жезл, після чого, традиційно, владика Філарет благословив вірян першим архієрейським благословенням.
Наостанок Первосвятитель привітав паству із днем пам’яті святителів Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Златоустого.
Напередодні ввечері, у залі засіданнь Священного Синоду УПЦ, що при предстоятельській резиденції у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі, відбулося наречення архімандрита Філарета (Звєрєва) у єпископа Новокаховського і Генічеського.
Єпископ Філарет (в миру — Звєрєв Юрій Олегович) народився у 1971 році на Луганщині у родині службовців. З відзнакою закінчив Полтавський державний медичний стоматологічний інститут, після чого здобув вчену ступінь магістра медицини. В цей же час є прихожанином Свято-Макарієвського кафедрального собору Полтави, де ніс послух чтеця, пономаря та іподиякона.
В 1999 гоці закінчив Київську Духовну Семінарію, а у 2008 — Ужгородську Українську Богословську Академію з присвоєнням наукового ступеню магістра богослів’я. Через рік захістив докторську десертацію.
У 1995 році висвячений у диякона, а згодом – у священника. 2002 рік – призначений настоятелем храму при Полтавському єпархіальному управлінні та прес-секретарем єпархії. У 2003 році призначений секретарем єпархіальної ради. Паралельно викладає у Духовному училищі Полтавскої єпархії (нині семінарія). У 2007 році призначений головою Літургічно-богослужбової комісії при Священному Синоді УПЦ. Того ж року прийняв чернечий постриг з ім’ям Філарет, на честь святителя Філарета Московського. У 2008 році возведений у сан архімандрита.