Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

31.01.2011. КОВЕЛЬ. Жителі міста вшанували свого небесного покровителя

23 січня православні ковельчани відсвяткували день пам’яті свого небесного покровителя священномученика Анатолія Ковельского, митрополита Одеського.
У тимчасову храмі, на місці будівництва храмового комплексу на честь священномученика, собором міського духовенства було звершено урочисте Богослужіння. Цього дня приміщення тимчасового храму не змогло вмістити усіх, що прийшли вшанувати пам’ять святого.
По закінченні Божественної Літургії, відбувся Молебень з Хресним Ходом навколо нового храму на честь священномученика Анатолія. У промові благочинний міської округи протоієрей Володимир Ровінський наголосив на необхідності особливого шанування священномученика Анатолія серед ковельчан.
У подячному слові до усіх присутніх настоятель храму ієрей Олександр Кобенко, звернув увагу на постійні милості та чудеса, які звершуються по молитвах до священномученика. «Священномученик Анатолій не тільки тому Ковельський, що народився та виріс у Ковелі, а Ковельський він ще тому, що береже та молиться за свій край. І коли у інших районах та містах вирують стихії, розтікаються ріки та відбуваються усілякі лиха, ковельщина завжди залишається Богом хранима молитвами нашого Небесного покровителя!» — зазначив настоятель.
По завершенні свята усіх присутніх привітали учні Недільної школи «Благовістники», що діє при храмі священномученика Анатолія. Святковий настрій прикрасила і гарна погода, яка була цього дні у Ковелі.
Прес-служба Ковельського міського благочиння