Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

31.01.2011. КИЇВ. Вікарій Київської Митрпоолії вручив свідоцтва слухачам курсів підвищення кваліфікації

З 24 по 29 січня в Києві проходили Курси підвищення кваліфікації для співробітників паломницьких служб України. Організатор Курсів – Паломницький Центр при Відділі зовнішніх церковних зв`язків Української Православної Церкви.
Впродовж п`яти днів слухачі Курсів прийняли участь у лекційних і практичних заняттях загальною тривалістю 45 академічних годин. Для викладання під час роботи Курсів були запрошені спеціалісти з методики організації паломницьких поїздок, богослови, історики, психологи, логопеди, педагоги. Також для слухачів Курсів була організована навчальна паломницька екскурсія по території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.
29 січня, в останній день роботи Курсів, слухачі склали іспит, за результатами якого понад п`ятдесят чоловік отримали відповідні свідоцтва. Вручення свідоцтв відбулося після молебню в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври, що його з благословення Предстяотеля нашої Церкви відправив вікарій Київської Митрополії єпископ Броварський Феодосій.
По закінчені молебню, владика Феодосій привітав слухачів із успішним закінченням навчання. «Сьогодні не тільки ваше особисте свято, — звернувся Преосвященний до випускників, — сьогодні свято всієї Української Православної Церкви, тому що паломництво завжди було душеспасительною традицією Церкви».
Викладачам Курсів владика Феодосій вручив подарунки від імені Предстоятеля Української Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира.