Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.12.2010. КИЇВ. Відбулося засідання Вченої ради КДА

На засіданні були підведені підсумки І-го півріччя 2010-2011 навчального року.
Останнє в I-му півріччі 2010-2011 навчального року засідання Вченої ради КДА почалося з поздоровлення ректором Київської духовної академії і семінарії архієпископом Бориспільським Антонієм від імені професорсько-викладацької корпорації викладача КДС єпископа Рокитнянського Никодима (Барановського) з возведенням в архієрейський сан. Закінчуючи привітання, владика ректор підніс єпископу Никодиму панагію.
Після, відбувся захист кандидатської дисертації та дипломних робіт. За результатами захисту протоієрей Сергій Причишин удостоєний ступеня кандидата богослов’я за роботу «Богословський труд і життєвий подвиг священносповідника єпископа Амвросія (Полянського) у світлі православного вчення Церкви».
Також були захищені дипломні роботи Златко Загораца «Православна Церква в Чорногорії в XVIII-XX ст.» І священика Сергія Іванова «Специфіка і проблематика вітчизняної апологетики на сучасному етапі її розвитку».
Далі, за регламентом зі звітами за І-й семестр 2010/11 навчального року виступили: проректор з навчальної роботи доцент архімандрит Климент (Вечеря), проректор з виховної роботи архідиякон Сергій (Косовський), проректор з науково-богословської роботи доцент Бурега В.В., завідувач сектором заочного навчання протоієрей Максим Бойко, завідувач бібліотекою ігумен Олексій (Коваль) та економ Кострець Ю.П.
Секретар Вченої ради протоієрей Володимир Коцаба поінформував присутніх про проведену позакласну роботу протягом I півріччя 2010/11 навчального року;

Викладач КДАіС ігумен Сильвестр (Стойчев) виступив зі звітами про діяльність офіційного Інтернет-сайту КДАіС, студентського наукового товариства, а також про необхідність і етапах введення Єдиної Автоматизованої Системи Навчального комітету УПЦ в Київських духовних школах і про діяльність робочої групи Видавничої ради УПЦ для створення єдиної богословської термінології.

Також зі звітами про виконану роботу за I-е півріччя 2010/11 навчального року виступили завідувачі кафедрами КДАіС.

Після закінчення Вченої ради було зроблено пам’ятне фото.

Cайт КДАиС