Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.12.2010. ЛЬВІВ. Архієпископ Августин звершив хіротонію

17 грудня вірні Львівської вже у 65-й раз урочисто відсвяткували День пам’яті святої великомучениці Варвари. У лютому 1945 року, з благословення митрополита Київського і Галицького Іоанна (Соколова), тодішній настоятель церкви протоієрей Серафим Казновецький привіз до Свято-Георгіївського храму у частину лівого ребра з мощей святої великомучениці Варвари. З того часу свята великомучениця Варвара вважається покровителькою свято-Георгіївської церкви, а день пам’яті Святої – 4 грудня (за новим стилем – 17) відзначається особливо урочисто.
Божественну літургію у свято-Георгіївській церкві у очолив архієпископ Львівський і Галицький Августин. Владиці співслужили: благочинний Свято-Успенської Почаївської Лаври архімандрит Герман, намісник свято-Онуфріївського монастиря архимандрит Севастіан, ігумен Феодосій і духовенство Львівської єпархії. Під час богослужіння архієпископ Августин звершив чин посвячення у диякона чтеця Володимира Каплуна. Вже доброю традицією стала присутність на єпархіальних урочистостях Генерального Консула Російської Федерації у Львові Гузєєва Є.Ф., от і сьогодні високий гість, напевне в останній раз взяв участь у богослужінні у зв’язку із закінченням весною 2011 року терміну перебування у Львові.
Після Літургії відбувся хресний хід з мощами навколо храму.
Треба додати, що зараз у свято-Георгіївській церкві перебувають ікона і часточка мощей святителя Миколая архієпископа Мир Лікійських Чудотворця з свято-Миколаївського Пустельно-Рихлівського монастиря, тому атмосфера свята була особливо урочистою і піднесеною.
Після закінчення урочистого прийому владика відвідав свято-Преображенський жіночий монастир, де привітав з Днем Ангела настоятельку обителі всечесну ігуменю Варвару (Щурат-Глуху).
Прес-служба Львівської єпархії