Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.12.2010. ЛУЦЬК. Пройшов вечір пам’яті В.С. Черномирдіна

17 грудня, о 15:00, у Луцькому палаці Культури відбувся вечір, присв’ячений пам’яті колишнього уповноваженого посла Росії в Україні В.С. Черномирдіна, який помер 3 листопада о 02:40 за київським часом.
Захід був організований рідними та близькими покійного. Захід відвідали високопоставлені гості з Росії.
Також були запрошені і представники Волинського єпархіального управління: секретар Волинського єпархії протоієрей Микола Бондарук та ректор Волинської духовної семінарії протоієрей Сергій Ющик, були присутні і монахині із Зимненської обителі на чолі з настоятель кою ігуменією Стефаною (Бандурою).
Як зазначив близький друг та колега Віктора Степановича ,-«Я еще не осознал до конца этой потери, но мы должны смириться и жить дальше, не взирая на боль». Людям, які співпрацювали з покійним, були вручені пам’ятні знаки в срібній оправі, які завжди будуть нагадувати їх власникам про Людину, з великої літери, яка вже відійшла у вічність.
На честь відомого росіянина, надзвичайного посла Росії в Україні Віктора Чорномирдіна 17 грудня у Луцьку назвали Російський культурний центр.
Вечір з нагоди такої події, що відбувся 17 грудня у Палаці культури міста Луцька, повністю присвятили пам’яті відомого дипломата.
Як повідомила керівник Центру Ольга Саган, Центр перейменували з дозволу синів покійного Чорномирдіна. «Це для мене особисто була близька людина. Й цей факт для мене був як стимул. Стимул робити ще краще, ще більше на благо наших стосунків з Росією. Для мене, українки, російська культура є близькою, так само для нього була близькою і українська культура», — пояснила особисте значення перейменування директор центру Ольга Саган.
Щоб ушанувати пам’ять покійного, до Луцька на захід приїхали його близькі люди, й ті, що бачили Чорномирдіна незадовго до його смерті. Серед них були директор Російського центру науки і культури з міста Києва Віктор Бокач, матушка Стефанія Зимненського Святогірського монастиря, а також молодший син покійного – Андрій Чорномирдін.
Гості згадували моменти із життя Віктора Чорномирдіна, на сцені демонстрували фотографії, вшанували пам’ять про нього хвилиною мовчання. На вечері виступав акордеоніст, лауреат світових конкурсів у Санкт-Петербурзі, лучанина Максима Михайленка.
«Російський культурний центр – один із перших, який займається виключно культурою, а не політикою, і перший в Україні, що носитиме ім’я Віктора Чорномирдіна», – сказала Ольга Саган.
Довідково.
Віктор Степанович Чорномирдін — російський державний діяч, прем’єр-міністр Росії у 1992—1998 роках. Надзвичайний і повноважний посол Російської Федерації в Україні від 2001 до 2009. Помер 3 листопада 2010 року.