Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.12.2010. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Митрополит Антоній вшанував учасників ліквідації аварії на ЧАЕС

14 грудня митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, у співслужінні кліриків єпархії, здійснив панахиду по загиблим ліквідаторам Чорнобильської катастрофи, прийнявши участь у мітингу з нагоди дня вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС.
Звернувшись до усіх присутніх з промовою, архіпастир зазначив наступне: «…Багато випало на долю нашого українського народу трагічних, скорботних дат, пам’ять про які до глибини душі пронизує серце сльозами…
На сьогоднішній день на території області проживає біля 14 тисяч осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, але слід врахувати, що майже половина ліквідаторів уже відійшла у вічність від невиліковних хвороб…
Ліквідація наслідків аварії, соціальний, медичний захист постраждалих вимагає від держави залучати значні зусилля та кошти, проте коло пов’язаних з аварією невідкладних проблем залишається і зараз надзвичайно широким.
Але, насамперед, я закликаю усіх присутніх робити висновки з цієї страшної трагедії, яка сталася через людську необережність і бути кожному на своєму місці відповідальним, сумлінно ставлячись до своїх обов’язків, щоб подібне ніколи не повторилося у майбутньому!
Нехай буде вічна пам’ять тим, хто віддав своє життя заради прийдешніх поколінь та загинув за ближніх у нерівній боротьбі із полум’ям, а також від важких хвороб, які дістав ліквідуючи наслідки Чорнобильської аварії!
Схилімо свої голови перед тими, кого немає в живих, піднесімо за них щирі молитви до Господа, а усім ліквідаторам катастрофи, які сьогодні мужньо зносять чисельні хвороби та є серед нас, щиро зичу міцного здоров’я та усього необхідного для життя і спасіння!».
На мітингу були присутні представники Обласної ради, Облдержадміністрації та міськвиконкому, ліквідатори аварії на ЧАЕС і члени їх родин, представники ЗМІ, громадськість міста.