Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.12.2010. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир прийняв делегацію Міністерства фінансів Грузії

10 грудня, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир у своїй Предстоятельській резиденції у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі прийняв делегацію Служби доходів Міністерства фінансів Грузії, яку супроводжували представники Державної митної служби України на чолі з головою Ігорем Калєтніком.
З боку Української Православної Церкви у зустрічі взяли участь намісник Києво-Печерської Лаври архієпископ Вишгородський Павел та секретар Предстоятеля УПЦ єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр.
Спершу Блаженніший Митрополит Володимир привітав гостей із прибуттям до Лаври.
«Приємно відмітити те, що ви робите добру справу — зміцнюєте взаєморозуміння між нашими народами та нашими державами. Це не тільки благородно, але й життєво необхідно. Тому ми сподіваємося, що ви люди особливого поклику, особливих обов’язків, створюватиме те, що повинно мати місце, і в силу нашого сусідства, і в силу нашої Православної віри, і в силу наших відносин між нашими народами» — сказав Первосвятитель.
Далі Блаженніший Владика поділився враженнями від відвідування Грузії кілька років тому, а особливо враженнями від Патріаршого Собору у Тбілісі, та висловив надію, що і в Києві незабаром буде збудований Кафедральний собор.
«Будівництво Свято-Троїцького Собору у Грузії було всенародним і він досяг незвичайної краси і довершеності. Ми аналогічно ведемо будівництво Кафедрального собору у Києві, яке також оголосили всенародним, та маємо надію, що наші помічники будуть як і сьогодні допомагати нам в цьому, і сподіваюсь, що ця справа буде вирішуватися легше з допомогою нашої митної служби», — відзначив Митрополит Володимир.
В свою чергу голова грузинської делегації Гіоргі Цхакаія поздоровив Владику Володимира із минувшим ювілеєм та побажав гарного самопочуття і довгих років життя. На згадку про зустріч він підніс Митрополитові подарунки з Грузії.
Окрім цього Архіпастир відзначив керівників держслужб двох країн та членів делегацій орденами Великомученика Георгія Побідононосця.
Наостанок Предстоятель Української Православної Церкви через грузинських службовців передав Католікосу-Патріаху всієї Грузії Іллі привітання та комплект предстоятельських панагій.