Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.12.2010. КИЇВ. Предстоятель УПЦ провів зустріч з Послом Палестини в Україні

9 грудня, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир у своїй резиденції в Києво-Печерській Лаврі прийняв Надзвичайного і Повноважного Посла Палестини в Україні Мохамеда Аль-Асаада. Посол прибув до Києво-Печерської Лаври у супроводі Консула та третього Секретаря Посольства. В резиденції Предстоятеля УПЦ в зустрічі взяли участь в. о. голови відділу зовнішніх церковних зв’язків єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр та співробітник ВЗЦЗ диякон Ростислав Воробій.
Пан Посол передав вітання Блаженнішому Митрополиту Володимиру від Президента Палестини Махмуда Аббаса із запевненням того, що Його Блаженство є завжди бажаним гостем у Палестині. Сторони обговорили можливі моменти співпраці, серед яких гостями було підняте питання відносно налагодження паломницьких поїздок з України до святинь палестинської землі, заявивши також про своє цілковите сприяння організації прощ.
На завершення зустрічі пан Посол підніс у подарунок Митрополиту Володимиру дерев’яного хреста ручної роботи, якого особисто придбав у Віфлеємі, та отримав на згадку про зустріч срібну ювілейну медаль Предстоятеля Української Православної Церкви, приурочену до його сімдесятип’ятиліття.