Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.10.2010. КИЕВ. Президент Національної академії наук України Борис ПАТОН привітав учасників Третіх Покровських міжнародних місіонерсько-просвітницьких читань

Учасникам ІІІ Покровських Міжнародних місіонерсько-просвітницьких Читань.
Глибокошановні учасники Читань!
Щиро та сердечно вітаю організаторів та учасників ІІІ ПОКРОВСЬКИХ Міжнародних Місіонерсько-просвітницьких Читань «Стратегія духовного розвитку України: Єдність духу в союзі миру».
Народ України має тисячолітню християнську традицію, що завжди виражала і виражає високі духовні ідеали внутрішнього розвитку людини. В українському християнстві тісно переплетені спадковість традицій і новації, висока духовність народу та мистецтво, вічні християнські цінності та співробітництво світської та духовної складових, прагнення до оновлення і сталого соціального розвитку.
Започатковані Українською Православною Церквою спільні богословсько-наукові форуми мають високий потенціал дослідницької роботи і сприяють утвердженню високого авторитету Української Православної Церкви як одного з провідних духовних і інтелектуальних центрів нашої країни, що формують засади стабільного майбутнього України.
Національна академія наук України підтримує ініціативи Церкви, спрямовані на духовний розвиток українського суспільства, що є прикладом взаємодії на шляху розбудови державності, утвердження високих моральних і духовних стандартів суспільства та пріоритетів суспільного розвитку.
Зі щирим побажанням успіхів у роботі,
Президент Національної академії наук України академік НАН України Б.Є. ПАТОН
Прес-служба Полтавської єпархії