Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.10.2010. ЛУЦЬК У єпархії розпочались православні катехізичні читання

4 жовтня, з благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського в приміщенні актового залу Міського палацу учнівської молоді (вул.Шопена,18) розпочались Православні катехізичні читання, котрі вестиме ректор Волинської духовної семінарії протоієрей Сергій Ющик.
Метою читань є детальніше ознайомлення православних християн та усіх бажаючих з основами віри.
Перше заняття було присвячене питанню необхідності вивчення Священного Писання, основ віри, православного богослужіння, духовної спадщини Святих Отців та історії Церкви. Проте, найголовніше, що було відмічено на лекції, це те, що у вивченні Божественних істин метою є не насичення розуму, а збагачення душі, не здобуття суми відомостей про Христа, а життя у Христі.
Зрештою, лекції покликані навчити віруючу людину знаходити в собі сили, щоб сказати «ні» сьогоденню, яке заставляє йти на компроміс зі світськими цінностями. Так як читання — це потреба і прохання віруючих людей, то і формування тематики залежить від слухачів, котрі можуть не тільки поставити свої запитання до лектора, а й запропонувати напрямок бесіди. Надалі годинні читання будуть проводитись щопонеділка о 17:30.