Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.10.2010. КІРОВОГРАД. Блаженніший Митрополит Володимир із архіпастирським візитом відвідав єпархію

12 жовтня Предстоятель УПЦ Блаженніший Володимир, Митрополит Київський і всієї України із архіпастирським візитом відвідав Кіровоградську єпархію, де освятив храм в ім’я святителя Кирила, Патріарха Єрусалимського у селищі Голованівськ, Кіровоградської області.
Його Блаженству співслужили: архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Пантелеімон, архієпископ Вишгородський Павел, єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, а також духовенство Кіровоградської єпархії.
Після освячення Блаженніший Митрополит Володимир привітав присутніх із цією визначною подією та подарував церковній громаді Почаївську ікону Божої Матері.
Далі до присутніх звернувся радник Президента України Віталій Журавський, який передав вітання голови держави та від його імені подарував храму образ святителя Миколая Чудотворця.
Також за богослужінням молився голова Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви Григоріс Буніатян, який підніс у дар Свято-Кирилівській громаді євхаристичну чашу.
Після Блаженніший Митрополит Володимир освятив хачкари – вірменські кам’яні хрести, що встановлені поруч із храмом, після чого окропив богомольців святою водою.
Храм святого Кирила Єрусалимського збудований за ініціативи та коштом місцевого підприємця Вачагана Ростомяна, який, збудувавши церкву для місцевих жителів, увічнив пам’ять свого батька. За заслуги Вачагана Оніковича перед Українською Православною Церквою Митрополит Володимир відзначив його орденом святого великомученика Георгія Побідоносця.